Documentairemaker

IMG_4396

 

Beeldmateriaal vanuit perspectieven van kinderen en volwassenen, die ook een  economeia  leven gebaseerd op: overvloed voor iedereen, to care, verbinding en geven.

Gift economy is de oorsprong van de huidige exchange economy (een overbodige en artificiële vorm van gifteconomie). Gifteconomy is other-oriented, terwijl exchange ego-oriented is, dit brengt twee hele verschillende soorten psychologie en culturele “Stories of Self” op. In Gifteconomie : the more for me, is the more for you en verbinding en overvloed. In Exchange-economie: the more for me is less for you en separation en schaarste, angst en macht/onderdrukking. Ook in het onderwijs aan kinderen en jeugd is het belangrijk om vanuit nieuwe paradigma’s te gaan werken om werkelijk een mooiere toekomst te creeeren.

In mijn werk verbind ik inzichten uit feministische linguistiek, filosofie, feministische economie/ecologie, genderstudies en levensbeschouwingen met de praktijk. Ik ben geinspireerd door onder andere Helena Norberg Hodge (localfutures.org) en Vandana Shiva (navdanya.org), Genevieve Vaughan, Charles Eisenstein.

 

 

IMG_4049

Mijn beroepsopleiding als documentaire maker bestaat in etnocinematografie en opleiding documentaire maken aan het TV College in Hilversum.

In opdracht maak ik korte en lange documentaires en video’s over onderwerpen die u aandraagt. Gebruik het contactformulier als u uitgebreider informatie wenst. Ik zal dan zeker binnen twee weken antwoord geven.

U kunt mij boeken als Spreker op het gebied van Sociale Vernieuwing:  Gender, Economie en Levensbeschouwingen, via Sprekersbureau Zij Spreekt

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s