Documentairemaker

~Hormuz-Island-1-2

 

Ik maak korte documentaires over nieuwe ontwikkelingen in de economie, onderwijs en samenleving vanuit perspectieven van kinderen en volwassenen, die ook een andere economeia omarmen dan de collectieve psychose van het biopathische patrilineaire kapitalisme etc. De economeia die het onzichtbare en geminachte cement is van de kapitalistische economie: een economeia waarin geven en delen, zorgzaamheid, empathie en dienstbaarheid aan het principe van leven belangrijk is, zonder het eigenbelang voorop te stellen. Waar kwetsbaarheid gewaardeerd wordt en samenwerken zonder dankjewel te hoeven zeggen norm is.

Je kunt mij met recht feministe noemen, als vorm van humanisme. Feminisme is breder en dieper dan enig economisch systeem. ‘De markt’ en zijn taal en religieuze symboliek benader ik als gendered.

Ik heb een interesse in matrilineaire economische samenlevingen.  In dit soort samenlevingen kwam vrijwel geen oorlog voor, geen honger, bestond het instituut huwelijk vaak niet, en was er geen geweld tegen vrouwen en kinderen. Tijdens een  proefschrift/universitaire  studie levensbeschouwingen en interculturele genderstudies heb ik deze interesse enigszins uitgewerkt.

Mijn beroepsopleiding als documentaire maker bestaat  in etnocinematografie en opleiding documentaire maken aan het TV College in Hilversum. Het verbinden van vakgebieden zoals feminisme, genderstudies, natuurkunde, metafysica, economie, filosofie is een kenmerk van mijn werk.

IMG_4049

Ook maak ik in opdracht korte documentaires, video’s en langere documentaires. U kunt het contactformulier gebruiken indien u uitgebreider informatie wenst. Ik zal u dan zeker binnen twee weken antwoord geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s